+ پاسخ به موضوع
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 12 , از مجموع 12

موضوع: درس‏هايي كه باید از ازدواج علی(ع) و فاطمه(س) آموخت

مدیر ارشد متخصص Vesal Vesal آواتار ها
    سپاس ها
    3
    سپاس شده 5 در 4 پست
    حالت من
    Khonsard

درس‏هايي كه باید از ازدواج علی(ع) و فاطمه(س) آموخت

به مناسبت اول ذوالحجه سالروز ازدواج «اميرالمؤمنين علي» و «صديقه كبریفاطمة الزهراء» عليهما السلام : خواستگاری آسمانی/ پیوند آسمانی/ مهریهآسمانی/ جهیزیه آسمانی/ درس‏های آسمانی/ خانه آسمانی/ یک سؤال...

سپاس ها
    3
    سپاس شده 5 در 4 پست
    حالت من
    Khonsard

Re: درس‏هايي كه باید از ازدواج علی(ع) و فاطمه(س) آموخت

خواستگاری آسمانی
    تازه از نخلستان بازگشته بود اما احساس خستگي نمي‏كرد. لباس تميزي بر تن كرد، با ظاهري آراسته، محجوب و باوقار، با توكل بر خداوند، آهنگ رفتن به خانه بهترين خلق خدا را نمود*.
    اگرچه بارها كوچه*هاي مدينه را با سرعت پشت سر گذاشته بود و به خانه پسرعمو رسيده بود اما اين بار، گام برداشتن به سوي خانه او بسيار سخت بود. انگار زمان به كندي مي*گذشت و كوچه*ها طولاني*تر به نظر مي*رسیدند*.
    خجالت نياز و اعلان راز، لحظه*اي از وجودش جدا نمي*شد که يكباره خود را كنار مسجد رسول*الله و در مقابل خانه ام*سلمه دید.
    وارد شد و پس از لحظاتي سكوت، با خجالت خواسته خود را با پيامبر مطرح كرد*.
    مرد آسمانی لبخندی زد و گفت*: «اي علي! قبل از تو مردان ديگري چنين خواسته*اي داشته*اند ولي هر گاه تقاضاي آنان را با فاطمه در ميان مي*گذاشتم، در چهره او رضايتي نمي‏ديدم. اندکی صبر كن تا نزد او بروم و خواسته*ات را با او در ميان گذارم».
    پيامبر نزد دخترش رفت و درخواست علي را با او در ميان گذاشت*. اين بار اما فاطمه چيزي نگفت و سكوت كرد و از خجالت چهره*اش را برگرداند*. رسول خدا برخاست و به سوی خواستگار خوشبخت رفت؛ در حالي كه با خود مي*گفت: «ا*لله اكبر! همانا سكوت فاطمه، نشانه رضايت اوست».

سپاس ها
    3
    سپاس شده 5 در 4 پست
    حالت من
    Khonsard

پیوند آسمانی
    پیامبر رحمت (ص) علي را كنار فاطمه نشاند. آنگاه به درگاه الهی روی آورد و گفت*: «خدايا! اينان محبوب*ترين مردم نزد من هستند*. پس آنان را دوست بدار و خير و بركت به فرزندان آنان عطا كن و آنان را از هر آسيبي حافظ باش، من آن*ها را و فرزندانشان را از شر شيطان فريبكار به تو مي*سپارم»*.
    در همين حال فرشته*اي از سوي خدا نازل شد و به رسول او گفت*: «خداوندبر تو سلام مي*فرستد و مي*گويد من دخترت فاطمه را در آسمان*ها به همسري علي درآوردم. تو نيز در زمين، او را به ازدواج علي درآور»*.
    آنگاه علي، آرام و در سكوتي دلنشين، روح و جان خود را در اختيار باران محبت پيامبرش گذاشت و به همراه فاطمه، با گوش دل، كلمات گهربارش را *شنید و به خاطر *سپرد.

قلب مالامال از عشق، شور، زندگي و ايمانش را با اجازه پيامبر(ص) از آن لحظات معنوي و لذت*بخش جدا مي*كند و به سبكي ابر بهار، از كنار دوست خدا مي رود.

سپاس ها
    3
    سپاس شده 5 در 4 پست
    حالت من
    Khonsard

مهریه آسمانی
    علي*بن ابي‏طالب جوان بود و دستش از مال دنيا كوتاه. او مطابق معيارهاي عصر جاهلي، چيزي نداشت؛ اما سرتاسر وجودش مملو از ايمان و ارزش*هاي اسلامي بود.
    پيامبر(ص) رو به او كرد و پرسید*: «چيزي داري كه مهريه همسرت قرار دهي»؟
    علي (ع) پاسخ داد*: «يا رسول*ا*لله! پدر و مادرم به قربانت! شما از وضع من اطلاع داريد؛ تمام ثروت من يك شمشير، يك زره و يك مرکب است»*.
    نبي خدا (ص) فرمود*: «درست است، شمشيرت به هنگام كارزار با دشمنان مورد نياز است ؛ با مرکبت نيز نخلستان‏ها را آب مي‏دهي و در مسافرت*ها از آن استفاده مي*كني؛ بنابراين تنها زره را مي*تواني مهر همسرت بنمايي*. برخيز و زره را بفروش*».

سپاس ها
    3
    سپاس شده 5 در 4 پست
    حالت من
    Khonsard

جهیزیه آسمانی
    علي زره را به 480 مثقال نقره فروخت و مبلغ آن را به رسول خدا (ص) تحويل داد. پیامبر(ص) با آن پول، جهيزيه عروس را فراهم آورد*. فاطمه زهرا (س) از پدرش خواست مهریه او را شفاعت گناهكاران امت در قيامت قرار دهد، اين درخواست قبول شد و جبرئيل فرمان آن را از آسمان بر پيامبر نازل كرد*.
    چه عروسي با بركتي و چه زوج بهشتي‏اي كه زمين و آسمان ساليان سال است از عطر عقد آنان سرمست و سر خوش*اند.

سپاس ها
    3
    سپاس شده 5 در 4 پست
    حالت من
    Khonsard

درس‏های آسمانی
    اين وصلت فقط يك پيوند آسماني و الهي نبود بلكه درسي بزرگ براي پيروان اين دو نور الهي بود كه بياموزند چگونه آغاز كنند و چگونه بهشتي شوند.
    درسهايي كه از پيوند بهشتيان مي توان آموخت:

سپاس ها
    3
    سپاس شده 5 در 4 پست
    حالت من
    Khonsard

1. کفو و همتا بودن
    یکی از اصول اساسی و رازهای موفقیت ازدواج، کفو و همتا بودن دختر و پسر باهم است، زیرا تنها در صورت همتا و همشأن بودن دو زوج است که درک متقابل آنان از یکدیگر امکان*پذیر است.
    برخی تصور می*کنند کفویت تنها به شرائط ظاهری از قبیل مسائل نژادی و یا وضعیت مادی و رفاهی بستگی دارد. در صورتی که چنین نیست، بلکه همتایی و هم سوئی آرمان*ها، خواست*ها و تمایلات روحی و روانی افراد، میزان آگاهی*های علمی و دینی و میزان تعهد عملی به مکتب و مذهب، و ارزش نهادن به ویژگی*های اخلاقی و فرهنگی است.
    اگر مسأله همتایی نبود، بدون تردید دختران زیبایی در مدینه بودند که از ازدواج با حضرت علی علیه*السلام خرسند می*شدند. اما او حتی از آنان خواستگاری هم نکرد و برای حضرت فاطمه(س) نیز خواستگاران فراوانی بودند امّا حضرت فاطمه (س) و پيامبر(ص) به این وصلت*ها راضی نشدند تنها حضرت فاطمه (س) و روح والای او بود که زیبایی*ها و شکوه معنوی حضرت علی*علیه*السلام را درک می*کرد .
    در این مورد پیامبر اکرم صلی* الله علیه وآله فرمودند: «اگر خدا علی را نمی**آفرید برای فاطمه کفو و همتایی وجود نداشت.»

سپاس ها
    3
    سپاس شده 5 در 4 پست
    حالت من
    Khonsard

2. شرط اول؛ رضایت دختر
    پيامبر گرامي (ص) بدون رضایت دخترش حضرت فاطمه (س) به خواستگار پاسخ مثبت نداد؛ حتی اگر خواستگار، شهسوار عرب و باب مدینه‏ی علم باشد. و اینهمه، در زمانی که برای زنان و دختران ارزشی قائل نبوند و شأنی در نظر نمی‏گرفتند.

سپاس ها
    3
    سپاس شده 5 در 4 پست
    حالت من
    Khonsard

3. قناعت و ساده‏زيستي
    در تهیه جهیزیه به ضروری*ترین و ابتدائی*ترین وسائل زندگی در آن عصر بسنده شد. از سیرت پیامبر اسلام ـ صلی* الله علیه و آله ـ می*آموزیم که بایستی در الگوی مصرف تجدید نظر کنیم و در زندگی فناپذیر و زودگذر دنیا به حداقل ممکن قناعت ورزیم تا از گذرگاه پرهیاهوی زندگی، سبکبار بگذریم و تن به بردگی این و آن ندهیم.
    مگر حضرت فاطمه (س) دختر پيامبر(ص) پيشواي بی*نظیر مسلمانان نبود؟ مگر از نژاد بنی*هاشم یعنی اصیل*ترین و شریف*ترین تیره*های عرب به حساب نمی*آمد؟ مگر مادرش حضرت خدیجه(س) ثروتمندترین زن عرب در عصر خویش نبود؟ مگر از همه جهات علمی فردی آگاه‏تر و اندیشمندتر از همگان نبود؟ مگر پیامبر گرامی اسلام ـ صلی *الله علیه* و آله ـ نمی*توانست جهیزیه زیادی را همراه دخترش کند؟
    پاسخ همه این سؤالات «مثبت» است اما منش و روش پیامبر عظیم *الشأن اسلام (ص) و خاندانش بر ساده* زیستی استوار است .

سپاس ها
    3
    سپاس شده 5 در 4 پست
    حالت من
    Khonsard

4. سلیقه، در عین سادگی
    اکنون ببینیم علی بن ابی‏طالب(ع) شهسوار اسلام و محبوب*ترین مردان و نزدیکترین آنان به خدا و رسول او (ص)چه داشت و چه تهیه کرد:
    علی *اتاق خود را برای عروسی آماده کرد. بدین ترتیب که: ابتدا مقداری ماسه کف اطاق پهن کرد و چوبی هم تهیه نمود به دو طرف اتاق وصل کرد تا لباس*های خود را روی آن بیندازد، و یک پوست گوسفند هم کف اتاق انداخت، و یک بالش نیز که داخلش را از لیف خرما پر کرده بودند در آنجا نهاد.
    یعنی می‏توان ساده بود؛ ولی "با محبت" و "با عاطفه" و "با سلیقه" هم بود.

سپاس ها
    3
    سپاس شده 5 در 4 پست
    حالت من
    Khonsard

خانه آسمانی
    امام خمینی(ره) در وصف خانه کوچک و محقّر ـ ولی آسمانی ـ این زوج آسمانی می‏فرماید:
    ـ همين خانه كه تا اين حد ساده بود، از نظر بركات اجتماعي اعجاب*آور بود. اين خانه كوچك فاطمه ـ سلام*الله عليها ـ و اين افرادي كه در آن خانه تربيت شدند كه به حسب عدد، چهار، پنج نفر بودند بر حسب واقع، تمام قدرت حق تعالي را تجلي دادند، خدمت‏هايي كردند كه ما را و شما را و همه بشريت را به اعجاب آورده است.
    ـ ما يك كوخ چهار، پنج نفري در صدر اسلام داشتيم و آن كوخ فاطمه زهرا است... لكن بركات اين چي است؟ اين كوخ*نشينان در كوخ محقر، در ناحيه معنويات آن*قدر در مرتبه بالا بودند كه دست ملكوتيها هم به آن نمي*رسد و در جنبه*هاي تربيتي آن قدر بوده است كه هرچه انسان مي*بيند بركات در بلاد مسلمين هست و خصوصاً در مثل بلاد ماها، اينها از بركت آنهاست.
    ـ زني كه در حجره*اي كوچك و محقر، انسان‏هايي تربيت كرد كه نورشان از بسيط خاك تا آن سوي افلاك و از عالم ملك تا آن سوي ملكوت اعلي مي*درخشد.

سپاس ها
    3
    سپاس شده 5 در 4 پست
    حالت من
    Khonsard

منابع اصلی:

1. سلیمان بن ابراهیم قندوزی ؛ ینابیع المودة.

2. ابن شهر آشوب ؛ مناقب.

3. امام خمینی(ره) ؛ صحیفه امام.

4. محمد قاسم*پور ؛ زندگانی فاطمه زهرا (ع) .

5. سید هاشم رسولی محلاتی ؛ زندگانی حضرت فاطمه (ع) و دختران آن *حضرت.

6. سید عبدالله حسینی دشتی ؛ شفیعه محشر یا مظلومه پیامبر .

7. فائزه آخوندي ؛ همپاي محمد.

مذهب نیوز

+ پاسخ به موضوع

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کاربران خواننده این موضوع : 1