+ پاسخ به موضوع
صفحه 2 از 2 نخستنخست 1 2
نمایش نتایج: از شماره 17 تا 31 , از مجموع 31

موضوع: شيعه و اخلاق فردي

مدیر ارشد متخصص Vesal Vesal آواتار ها
    سپاس ها
    3
    سپاس شده 5 در 4 پست
    حالت من
    Khonsard

Re: شيعه و اخلاق فردي

3. رفتار پسنديده با اهل‏سنّت
    1ـ3. و قال عليه‏السلام لِشِيعَتِهِ: أُوصِيْكُم بِتَقْوَي اللّهِ وَ ... صَلُّوا في عَشائِرِهِمْ وَاشْهَدُوا جَنائِزَهُمْ وَ عُودُوا مَرْضاهُمْ وَ أَدُّوا حُقُوقَهُمْ فَإِنَّ الرَّجُلَ مِنْكُمْ إِذا وَرَعَ في دِينِه وَ صَدَقَ في حَدِيثِهِ وَ أَدَّي الأَمانَةَ و حَسُنَ خُلْقُه مَعَ الناسِ قيلَ: هذا شِيعِيٌّ فَيَسُرُّني ذلِكَ. اتَّقُوا اللّهَ وَ كُونُوا زَيْناً وَ لاتَكُونُوا شَيْناً. جُرُّوا إِلَيْنا كُلَّ مَوَدَّةٍ وَادْفَعُوا عَنّا كُلَّ قَبِيحٍ فَإِنَّهُ ما قِيلَ فِينا مِنْ حُسْنٍ فَنَحْنُ أَهْلُه و ما قِيل فِينا مِنْ سُوءٍ فَما نَحنُ كَذلِك... .(26)
    امام عسكري عليه‏السلام به شيعيان خود فرمود: شما را به تقواي الهي سفارش مي‏كنم ... و اين‏كه ... در ميان قبايل آنان (در مساجد غير شيعه) نماز بخوانيد و در تشييع جنازه‏هاي آنان شركت كنيد و بيمارانشان را عيادت و حقوق آنان را ادا كنيد. زيرا اگر مردي از شما در دينش ورع داشته و در گفتارش راستگو باشد و نيز امانت را برگرداند و اخلاقش با مردم خوب باشد، گفته خواهد شد كه او شيعه است و اين مرا خوشحال مي‏سازد. تقواي الهي را رعايت كنيد و مايه زينت ما باشيد نه سبب ننگ و عار. هر نوع دوستي را به سوي ما جلب كنيد و هر نوع زشتي را از ما دور سازيد؛ زيرا آنچه از خوبيها درباره ما گفته شود، ما سزاوار آنيم و آنچه از بديها درباره ما گفته شود، ما چنين نيستيم... .
    2ـ3. عَنْ عُمَرَ بنِ أَبانِ قال: سَمِعْتُ أَباعَبْدِاللّهِ عليه‏السلام يقول: يا مَعْشَرَ الشِيعَة ... عُودُوا مَرْضاهُمْ، وَاشْهَدُوا جَنائِزَهُمْ و صَلُّوا في مَساجِدِهِم وَ لايَسْبِقُوكُمْ إلي خيرٍ فَأَنْتُمْ وَاللّهِ أَحَقُّ مِنْهُمْ بِه.(27)
    عمر بن ابان گويد: از امام صادق عليه‏السلام شنيدم كه مي‏فرمود: اي جماعت شيعه ... از بيماران آنان (غير شيعه) عيادت نماييد و در تشييع جنازه‏هاي آنها شركت كنيد و در مساجدشان نماز گزاريد. مبادا آنان در انجام كار خير از شما پيشي بگيرند؛ زيرا به خدا سوگند شما به اين كار از آنان سزاوارتريد.

سپاس ها
    3
    سپاس شده 5 در 4 پست
    حالت من
    Khonsard

4. پسندد آنچه براي ديگران مي‏پسندد
    و قال عليه‏السلام لِلْمُفَضَّلِ: أُوصِيْكَ بِسِتِّ خِصالٍ تُبَلِّغُهُنَّ شِيعَتي، قُلْتُ: وَ ما هُنَّ يا سَيِّدي؟ قال عليه‏السلام : ... و أَنْ تَرْضي لِأَخِيكَ ما تَرْضي لِنَفْسِك... .(28)
    امام صادق عليه‏السلام به مفضل فرمود: تو را به شش خصلت سفارش مي‏كنم كه آنان را به شيعيان من برساني. گفتم: آنها كدامند اي سرور من؟ فرمود: ... اين كه آنچه براي خود مي‏پسندي براي برادر ديني خود نيز بپسندي... .

سپاس ها
    3
    سپاس شده 5 در 4 پست
    حالت من
    Khonsard

5. ضعيف‏نوازي
    دَخَلَ سَدِيرُ الصَيْرَفي عَلي أبي عبدِاللّه عليه‏السلام و عِنْدَهُ جماعةٌ مِنْ أَصْحابِهِ فقال: يا سَديرُ لاتَزالُ شِيعَتُنا مَرْعِيّينَ مَحْفُوظينَ مَسْتُورينَ مَعْصُومِينَ ما أَحْسَنُوا النَظَرَ لِأَنْفُسِهِمْ فيما بَيْنَهم و بَيْنَ خالِقِهِم وَ صَحَّتْ نِيّاتُهم لِأَئِمّتِهِمْ وَ بَرُّوا إِخْوانَهُم فَعَطَفُوا عَلي ضَعيفِهِمْ وَ تَصَدَّقُوا عَلي ذَوِي الفاقِةِ مِنْهُمْ... .(29)
    سدير صيرفي بر امام صادق عليه‏السلام وارد شد در حالي كه گروهي از اصحاب نزد آن حضرت حضور داشتند. امام فرمود: اي سدير، شيعيان ما پيوسته مورد رعايت و حفاظت الهي و پوشيده از گزند و ديد دشمن و مصون از گناه هستند، تا زماني كه نسبت به خود در آنچه مربوط به آنان و آفريدگارشان است، خوشبين باشند و نيّت‏هايشان در رابطه با امامانشان درست باشد و به برادران ديني خود نيكي كنند و براي برآوردن خواسته‏هاي ضعيفانشان به آنان مراجعه نمايند و به نيازمندانشان صدقه دهند... .

سپاس ها
    3
    سپاس شده 5 در 4 پست
    حالت من
    Khonsard

6. بي‏آزاري
    1ـ6. عَنْ نَوْفِ بنِ عَبْداللّه البِكالي قال: قالَ لي عليٌّ عليه‏السلام : ... يا نَوْفُ شِيعَتي واللّهِ ... شُرُورُهُمْ مَكْنُونَةٌ ... أَنْفُسُهُمْ مِنْهُمْ في عِناءٍ، و النّاسُ مِنْهُمْ في راحَة... .(30)
    نوف بكالي گويد: علي عليه‏السلام به من فرمود: ... سوگند به خدا، شيعيان ما ... شرّشان پوشيده است و به كسي نمي‏رسد ... خود از ناحيه ديگران در سختي‏اند [ولي] مردم از ناحيه آنان در راحتي به سر مي‏برند... .
    2ـ6. و قال عليه‏السلام : شِيعَتُنا ... شُرُورُهُمْ مَأْمُونَة... .(31)
    علي عليه‏السلام فرمود: شيعيان ما ... شرّشان به كسي نمي‏رسد... .

سپاس ها
    3
    سپاس شده 5 در 4 پست
    حالت من
    Khonsard

7. وفا به عهد و پيمان
    1ـ7. عَنْ أَبيِ بَصِير قالَ: قالَ الصّادِقُ عليه‏السلام : شِيعَتُنا ... أَهْلُ الوَفاء... .(32)
    از ابوبصير نقل شده كه گفت: امام صادق عليه‏السلام فرمود: شيعيان ما ... اهل وفا هستند... .
    2ـ7. عَنْ بُكَيْر، عَنْ أَبيِ عَبْدِاللّهِ جَعْفَرِ بن محمّد ـ صَلَواتُ اللّهِ عَلَيْهِما ـ أَنَّهُ قالَ: لَنُحِبُّ مِنْ شِيعَتِنا مَنْ كان ... وفيّاً... .(33)
    بكير از امام صادق عليه‏السلام نقل كرده كه فرمود: قطعاً، از ميان شيعيان خود كسي را كه ... به عهد و پيمان خود بسيار وفادار باشد، دوست مي‏داريم... .

سپاس ها
    3
    سپاس شده 5 در 4 پست
    حالت من
    Khonsard

8. رفتار آشتي‏جويانه با معاشران
    1ـ8. عَنْ أَبيِ جَعْفَرٍ عليه‏السلام قال: أَمِيرُالمُؤْمنين عليه‏السلام : شِيعَتُنا ... سِلْمٌ لِمَنْ خالَطُوا.(34)
    از امام باقر عليه‏السلام روايت شده كه علي عليه‏السلام فرمود: شيعيان ما ... با همنشينان خود رفتاري آشتي‏جويانه دارند.
    2ـ8. و قال عليه‏السلام : يا شِيعَةَ آلِ محمّدٍ صلي‏الله‏عليه‏و‏آله إِنَّهُ لَيْسَ مِنّا مَنْ ... لَمْ‏يُحْسِنْ صُحْبَةَ مَنْ صَحِبَهُ ... وَ مُصالِحَةَ مَنْ صالَحَهُ... .(35)
    امام صادق عليه‏السلام فرمود: اي شيعه آل محمّد صلي‏الله‏عليه‏و‏آله از ما نيست كسي كه ... همنشيني او با معاشران خود ... و صلح و آشتي او با مردم نيكو نباشد... .

سپاس ها
    3
    سپاس شده 5 در 4 پست
    حالت من
    Khonsard

9. پرهيز از جدال بيجا
    بِالإِسنادِ عَنْ أبيِ محمّدٍ العسكري عليه‏السلام قال: ذُكِرَ عِنْدَ الصادقُ عليه‏السلام الجِدالُ فِي الدّين، وَ إنَّ رسولَ‏اللّه صلي‏الله‏عليه‏و‏آله و الأَئِمَّةَ المَعْصُومِين عليهم‏السلام قَدْ نَهَوا عَنْه فقال الصادقُ عليه‏السلام : لَمْ‏يُنْهَ عَنْه مُطْلقًا لـكِنَّه نُهِيَ عَنِ الجِدال بغَير الّتي هِيَ أَحْسَن، أما تَسْمَعُونَ اللّهَ يَقُولُ؟: «و لاتجادلوا أهل الكتاب إلاّ بالّتي هي أحسن»و قولَه تعالي: «أدع إلي سبيل ربّك بالحكمة و الموعظة الحسنة و جادلهم بالّتي هي أحسن»فالجِدالُ بِالَّتي هِيَ أَحْسَن قَدْ قَرَنَهُ العُلَماءُ بِالدِّينِ، و الجِدالُ بغيرِ الّتيِ هِي أَحْسَن مُحَرَّمٌ و حَرَّمَهُ اللّهُ تعالي عَلي شِيعَتِنا... .(36)
    از امام عسكري عليه‏السلام روايت شده كه فرمود: نزد امام صادق عليه‏السلام از جدال در دين ياد شد و اين‏كه رسول‏خدا صلي‏الله‏عليه‏و‏آله و امامان معصوم عليهم‏السلام از اين كار نهي كرده‏اند. حضرت فرمود: از آن به طور مطلق نهي نشده بلكه از جدال ناپسند نهي شده است. آيا سخن خدا را نشنيده‏اي كه فرمود: «وَ لاتُجادِلُوا أهلَ الكتابِ إلاّ بِالَّتي هِيَ أَحْسَن»[عنكبوت/46 [(و با اهل‏كتاب جز به شيوه‏اي كه نيكوتر است مجادله مكنيد) و نيز اين سخن خداوند متعال را: «أدع إلي سبيل ربّك بالحكمة و الموعظة الحسنة و جادِلُهم بالّتي هي أحسن»[نحل/125 [(مردم را با حكمت و پند نيكو به راه پروردگارت بخوان و با آنان به شيوه‏اي كه نيكوتر است مجادله و گفت و گو كن). جدالي كه نيكوست، جدالي است كه عالمان ديني با آن پيوند دارند و رعايت مي‏كنند و جدال ناپسند، حرام است و خداوند متعال آن را بر شيعيان ما تحريم كرده است... .

سپاس ها
    3
    سپاس شده 5 در 4 پست
    حالت من
    Khonsard

10. پرهيز از كمك به حاكمان ستمگر
    عَنْ مَسْعَدَةِ بنِ صَدَقَة قال: سَأَلْتُهُ، عَنْ قَوْمٍ مِنَ الشِّيعَةِ يَدْخُلُونَ فِي أَعْمالِ السُّلْطان و يَعْمَلُونَ لَهُمْ وَ يَجْبُونَ لَهُمْ و يُوالُونَهُمْ، قال: لَيْسَ هُمْ مِنَ الشِيعَةِ... .(37)
    مسعدة بن صدقه گويد: از امام صادق عليه‏السلام درباره گروهي از شيعه پرسيدم كه در كارهاي سلاطين (پادشاهان ستمگر) وارد مي‏شوند و براي آنان كار كرده و ماليات جمع مي‏كنند و به آنان ياري مي‏رسانند. فرمود: آنان شيعه نيستند... .

سپاس ها
    3
    سپاس شده 5 در 4 پست
    حالت من
    Khonsard

11. پرهيز از درخواست مالي
    1ـ11. وَصِيَّتُهُ عليه‏السلام لِعَبْدِ اللّهِ بنِ جُنْدَب ... يَا ابْنَ جُنْدَب إِنَّما شِيعَتُنا يُعْرَفُونَ بِخِصالٍ شَتّي: ... لايَسْأَلُونَ لَنا مُبْغِضًا، وَ لَوْ ماتُوا جُوعًا... .(38)
    از توصيه‏هاي امام صادق عليه‏السلام به عبدالله بن جندب اين بود ... اي فرزند جندب، همانا شيعيان ما به خصلتهايي چند شناخته مي‏شوند: ... از دشمنان ما چيزي درخواست نمي‏كنند هر چند از گرسنگي بميرند... .
    2ـ11. قال الصّادقُ عليه‏السلام : شِيعَتُنا مَنْ لايَسْأَلُ الناسَ(39) شَيْئًا وَ لَوْ ماتَ جُوعًا.(40)
    امام صادق عليه‏السلام فرمود: شيعيان ما كساني هستند كه از مردم (مخالفان و غير خوديها) چيزي درخواست نمي‏كنند هر چند از گرسنگي بميرند.

سپاس ها
    3
    سپاس شده 5 در 4 پست
    حالت من
    Khonsard

12. اعتدال و ميانه‏روي
    عَنْ عَمرو بنِ سَعِيدِ بنِ بَلال، قال: دَخَلْتُ عَلي أبيِ جعفر عليه‏السلام وَ نَحْنُ جَماعَةٌ فقال: كُونُوا النُمْرُقَةُ الوُسْطي يَرْجِعُ إِلَيْكُمْ الغالي وَ يَلْحَقُ بِكُمُ التالي... .(41)
    عمرو بن سعيد گويد: بر امام باقر عليه‏السلام وارد شدم در حالي كه ما يك گروه بوديم. فرمود: شما [مانند] آن تكيه‏گاه ميانه باشيد كه تندروها به ناگزير به سوي شما باز آيند و كندروها به شما به پيوندند... .

سپاس ها
    3
    سپاس شده 5 در 4 پست
    حالت من
    Khonsard

13. پرهيز از غلوّ
    عن عُمَر بن خالد، عَنْ أبي جعفر عليه‏السلام قال: يا مَعْشَرَ الشِيعَةِ شِيعَةِ آلِ محمّدٍ، كُونُوا النُمْرُقَةُ الوُسْطي: يَرْجِعُ إِلَيْكُمُ الغالي، وَ يَلْحَقُ بِكُمُ التالي، فقال لَهُ رجلٌ مِنَ الأَنْصار، يقال له سَعْد: جُعِلْتُ فِداك مَا الْغالي؟ قال قومٌ يقولون فِينا ما لانَقُولُه فِي أَنْفُسِنا فَلَيْسَ أُولـئِكَ مِنّا وَ لَسْنا مِنْهُمْ قال: فَمَا التّالي؟ قال: الْمُرْتادُ يُرِيدُ الخَيْرَ يَبْلُغُهُ الخَيْرُ يُوجَرُ عَلَيْه.(42)
    عمر بن خالد از امام باقر عليه‏السلام روايت كرده كه فرمود: اي جماعت شيعه، اي شيعيان آل‏محمّد صلي‏الله‏عليه‏و‏آله ، مانند پشتي در ميانه باشيد (كه از دو جانب به آن تكيه دهند؛ يعني، راه راست را بپيماييد و بر حدّ اعتدال باشيد كه مردم در زندگيشان از شما بياموزند) و آن‏كه غلو كرده و پيشي گرفته به جانب شما باز گردد و آن‏كه وامانده خود را به شما برساند. مردي از انصار به نام سعد عرض كرد: جانم فداي تو باد، غالي كيست؟ فرمود: گروهي كه درباره ما چيزهايي گويند كه ما آن را درباره خود نمي‏گوييم؛ آنان از ما نيستند و ما هم از آنان نيستيم. گفت تالي و عقب مانده كيست؟ فرمود: كسي كه طالب خير (دين حق و عمل صالح) است؛ خير به او مي‏رسد و به ميزان نيتش پاداش داده مي‏شود.

سپاس ها
    3
    سپاس شده 5 در 4 پست
    حالت من
    Khonsard

14. جلب محبّت براي اهل‏بيت
    «وَ لاَتَسْتَوِي الْحَسَنَةُ وَ لاَ الْسَّيِّئَةُ ادْفَعْ بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذِي بَيْنَكَ وَ بَيْنَهُ عَدَاوَةٌ كَأَنَّهُ وَلِيٌّ حَمِيمٌ»(فصلت (41) 34)
    و نيكي و بدي برابر نيست، [بدي ديگران را] به شيوه‏اي كه نيكوتر است دور كن كه [اگر چنين كني] آنگاه آن كه ميان تو و او دشمني است همچون دوستي نزديك و مهربان گردد.
    1ـ14. عَنْ عَبْدِالأَعْلي، قال: قال لي أبوعبداللّه جعفر بن محمّد عليه‏السلام : يا عَبْدَالأَعْلي ... فَاقْرَأْهُمُ السَّلامَ وَ رَحْمَةَ اللّهِ ـ يعني الشِيعة ـ وَ قُلْ: قالَ لَكُمْ: رَحِمَ اللّهُ عَبْدًا اسْتَجَرَّ مَوَدَّةَ الناسِ إِلي نَفْسِهِ وَ إِلَيْنا، بِأَنْ يُظْهِرَ ما يَعْرِفُونَ وَ يَكُفَّ عَنْهُمْ ما يُنْكِرُون.(43)
    از عبدالأعلي روايت شده كه امام صادق عليه‏السلام به من فرمود: اي عبدالأعلي ... به آنان (شيعيان) سلام و رحمت خدا را ابلاغ كن و بگو: امام به شما فرمود: خدا رحمت كند بنده‏اي را كه مودّت و دوستي مردم را به سوي خود و به سوي ما جلب مي‏كند؛ بدين ترتيب كه آنچه را آنان مي‏شناسند و خوب مي‏دانند، اظهار مي‏دارد و آنچه را آنان خوش نمي‏دارند و بد مي‏شمرند، در برابر آنان انجام نمي‏دهد.
    2ـ14. و قال عليه‏السلام لِشِيعَتِهِ: ... اتّقوا اللّهَ و كونوا زَينًا و لاتكونوا شَيْناً، جرّوا إلينا كُلَّ مودّةٍ، وادفعوا عَنّا كُلَّ قبيح فإنّه ما قيل فينا مِن حُسُن فنحن أهلُه و ما قيل فينا مِن سوءٍ فما نحن كذلك... .(44)
    امام عسكري عليه‏السلام به شيعيانش فرمود: ... تقواي الهي را رعايت كنيد و مايه زينت و افتخار ما باشيد نه سبب ننگ و شرم. هر مودّت و دوستي را به سوي ما جلب كنيد و از ما در برابر هر زشتي دفاع كنيد، زيرا هر چه از زيباييها و خوبيها درباره ما گفته شود، ما اهل آن هستيم و هر چه از بديها و زشتيها درباره ما گفته شود، ما چنين نيستيم... .

سپاس ها
    3
    سپاس شده 5 در 4 پست
    حالت من
    Khonsard

15. پرهيز از دشمن‏تراشي
    عَنْ أَبي عَبْداللّهِ عليه‏السلام : ... أَنّي يَكُونُونَ لَنا شِيعَةً وَ إِنَّهُمْ لَيُخاصِمُونَ عَدُوَّنا فِينا حَتّي يَزِيدُوهُمْ عَداوَةً... .(45)
    مفضّل از امام صادق روايت كرده كه فرمود: ... چگونه آنان از شيعيان ما به شمار مي‏روند در حالي كه درباره ما با دشمنانمان به نزاع و ستيزه‏گري برمي‏خيزند، تا جايي كه دشمني آنان را بيشتر مي‏سازند... .

سپاس ها
    3
    سپاس شده 5 در 4 پست
    حالت من
    Khonsard

16. كتمان و حفظ اسرار
    1ـ16. عَنِ الثُّمالي، عَنْ عَليِّ بن الحسين عليه‏السلام قال: وَدَدْتُ أَنّيِ افْتَدَيْتُ خَصْلَتَيْنِ فيِ الشِيعَةِ لَنا بِبَعْضِ ساعِدِي: النَّزَقَ وَ قِلَّةَ الكِتْمان.(46)
    از ثُمالي روايت شده كه امام سجّاد عليه‏السلام فرمود: دوست دارم كه در برابر وجود دو خصلت در ميان شيعه، قسمتي از دستم را فدا كنم [تا آن دو از بين برود]: 1. سبكي و شتاب در كارها بر اثر جهل و حماقت 2. كمي كتمان.
    2ـ16. عَنِ اللَّيْثي، عَنْ جَعْفَر بن محمّد عليه‏السلام قال: امتَحِنُوا شِيعَتَنا عِنْدَ ثَلاثٍ: ... عِنْدَ أَسْرارِهِمْ كَيْفَ حِفْظُهُمْ لَها عَنْ عَدُوِّنا... .(47)
    ليثي گويد: امام صادق عليه‏السلام فرمود: شيعيان ما را در سه وقت بيازماييد: ... به وقت اسرارشان كه چگونه آنها را از دشمنان ما نگه مي‏دارند... .
    3ـ16. عَنْ مُيَسِّر قال: قال أبوجعفر عليه‏السلام : يا مُيَسِّرُ أَلا أُخْبِرُكَ بِشِيعَتِنا؟ قُلْتُ: بَلي جُعِلْتُ فِداك قال: إِنَّهُمْ حُصُونٌ حَصِينَةٌ ... لَيْسُوا بالمَذايِيِعِ(48) البُذُر... .(49)
    از ميسّر روايت شده كه امام باقر عليه‏السلام فرمود: اي ميسّر، آيا تو را از شيعيانم آگاه سازم؟ گفتم: آري فدايت شوم. فرمود: آنان دژهاي محكم‏اند ... نه افشاگر رازها و ناتوان از نگهداري اسرار... .

سپاس ها
    3
    سپاس شده 5 در 4 پست
    حالت من
    Khonsard

پاورقيها:
    * عضو هيأت علمي مركز فرهنگ و معارف قرآن.
    1. مجلسي، محمدباقر، بحارالانوار، ج 2، بيروت، مؤسسه وفا، ج 65، ص 177، ح 34.
    2.همان، ج 65، ص 188، ح 43.
    3.همان، ج 75، ص 28، ح 95.
    4.همان، ج 75، ص 29، ح 96.
    5.همان، ج 65، ص 187، ح 42.
    6.همان، ج 75، ص 281، ح 1.
    7.همان، ج 41، ص 55، ح 5؛ ج 72، ص 117، ح 1.
    8.همان، ج 66، ص 397، ح 86.
    9.همان، ج 34، ص 306، ح 1071.
    10.همان، ج 66، ص 397، ح 86.
    11.همان، ج 75، ص 372، ح 12.
    12.همان، ج 2، ص 29، ح 12.
    13.همان، ج 36، ص 129، ح 78.
    14.همان، ج 35، ص 346، ح 22.
    15.همان، ج 65، ص 179، ح 37.
    16.همان، ج 65، ص 180، ح 39.
    17.همان، ج 65، ص 191، ح 47.
    18.همان، ج 65، ص 164، ح 15.
    19.همان، ج 71، ص 254، ح 49.
    20.همان، ج 65 ، ص 168، ح 28.
    21.همان، ج 66 ، ص 401، ح 99.
    22.همان، ج 42، ص 69 ، ح 18.
    23.همان، ج 80 ، ص 22، ح 40؛ ج 65 ، ص149،ح1.
    24.همان، ج 75، ص 382، ح 1.
    25.همان، ج 75، ص 382، ح 1.
    26.همان، ج 75، ص 372، ح 12.
    27.همان، ج 85 ، ص 119، ح 83 .
    28.همان، ج 75، ص 250، ح 94.
    29.همان، ج 65، ص 153، ح 10.
    30.همان، ج 65، ص 177، ح 34.
    31.همان، ج 75، ص 26، ح 91؛ ج65،ص191،ح47.
    32.همان، ج 65، ص 167، ح 23.
    33.همان، ج 66، ص 397، ح 86 .
    34.همان، ج 65، ص 190، ح 46؛ج75،ص26،ح91.
    35.همان، ج 75، ص 266، ح 178.
    36.همان، ج 2، ص 125، ح 2.
    37.همان، ج 14، ص 63، ح 15.
    38.همان، ج 75، ص 281، ح 1.
    39. مقصود از «الناس» (مردم) در كلام امام صادق عليه‏السلام ، غير خوديها و كساني است كه در برابر آن امام و پيروان ايشان ايستاده و به ستيزه برخاسته بودند نه مردم عادي.
    40.همان، ج 93، ص 158، ح 37.
    41.همان، ج 65 ، ص 178، ح 36.
    42.همان، ج 67 ، ص 101، ح 6 .
    43.همان، ج 2، ص 77، ح 62 .
    44.همان، ج 75، ص 372، ح 12.
    45.همان، ج 75، ص 383، ح 1.
    46.همان، ج 68 ، ص 416، ح 40.
    47.همان، ج 80 ، ص 22، ح 40.
    48. «مِذْياع» مفرد «مَذاييع» به كسي گويند كه اسرار را حفظ نمي‏كند. «بَذير» مفرد «بُذُر» به معناي نمّام و كسي است كه بر نگهداري سرّش توانايي ندارد (قاموس المحيط).
    49.همان، ج 65 ، ص 180، ح 38.
    پایگاه شیعه سرچ

+ پاسخ به موضوع
صفحه 2 از 2 نخستنخست 1 2

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کاربران خواننده این موضوع : 0

فعالیت :(نمایش - خوانندگان)

There are no names to display.