[JUSTIFY]1- معمّر بن خلّاد گويد : يكي ازغلامان امام رضا عليه السلام به نام سعد وفات يافت ؛ امام به معمر فرمود :شخصي با فضيلت و امانتدار به من معرّفي كن.[/JUSTIFY][JUSTIFY] در پاسخ گفتم : من كسي را به شما معرّفي كنم ؟ [/JUSTIFY][JUSTIFY]حضرت با حالت شبيه شخص غضبناكي فرمود : پيامبر خدا با يارانش مشورت مي كرد و بعد درباره آنچه كه مي خواست تصميم مي گرفت .[/JUSTIFY][JUSTIFY] [/JUSTIFY][JUSTIFY] [/JUSTIFY][JUSTIFY]2- فُضيل بن يسار گويد : امام صادق عليه السلام درباره كاري با من مشورت كرد، به امام گفتم : خدا شما را ياري دهد ، كسي مانند من مشاور شما باشد ؟ [/JUSTIFY][JUSTIFY]امام فرمود : آري هر زماني كه با تو مشورت كنم.[/JUSTIFY][JUSTIFY] [/JUSTIFY][JUSTIFY] [/JUSTIFY][JUSTIFY]3- حسن بن جهم گويد : جمعي در خدمت امام رضا عليه السلام بوديم . ايشان يادي از پدر بزرگوارش نمود و فرمود : هيچ عقلي با عقل او برابري نمي كرد ، در عين حال در بسياري اوقات با يكي از غلامان سياه پوست خود مشورت مي كرد ، به ان حضرت گفته شد آيا با چنين كسي مشورت مي فرمايي ؟ [/JUSTIFY][JUSTIFY] [/JUSTIFY][JUSTIFY] [/JUSTIFY][JUSTIFY]4- سيّد رضي ( در نهج البلاغه ) از حضرت علي عليه السلام نقل كرده است كه عبد الله بن عبّاس نظر خود را به عنوان يك مشاور براي امام علي عليه السلام بيان كرد ، امّا امام با عقیده او موافق نبود ؛ فرمود : تو بايد نظر مشورتي خود را به من بگويي ، امّا اگر بر خلاف نظر تو تصميم بگيرم بايد نظر مرا بپذيري [/JUSTIFY][JUSTIFY]در پاسخ فرمود : چه بسا خداي تباركو تعالي مشكل را به زبان چنين شخصي بر طرف كند ، بسياري اوقات دربارهمزرعه يا باغ آن حضرت را راهنمايي مي مردند و آن حضرت به آن عمل مي فرمود.[/JUSTIFY][JUSTIFY] [/JUSTIFY][JUSTIFY] [/JUSTIFY][JUSTIFY]5- علی بن مهزيار گويد : اما جواد عليه السلام به من نوشت به فلاني بگو با ما مشورت كند و پس از مشورت آنچه نظر خودش است انتخاب كند زيرا او از انچه در سرزمينش [اهواز] مي گذرد و از اين كه چگونه با سلاطين رفتار كند آگاهتر است . [/JUSTIFY][JUSTIFY]مشورت باعث بركت و خوشبختي است ،خدا به پيامبرش در قرآن كريم مي فرمايد : « در كارها با مردم مشورت كن ،ليكن آن چه خودت تصميم گرفتي با توكّل بر خدا انجام ده »[/JUSTIFY][JUSTIFY] ( حضرت فرمود ) پس هر چه مي گذردبه من گزارش دهد . بهترين نظر را برايش مي نويسم و اگر رأي و نظر من بهترنباشد اميدوارم او را به راه روشن حقّ راهنمايي كرده باشم انشاء الله.[/JUSTIFY]

LinkBack URL
About LinkBacks