عرضه دين عبارتست از بيان دانسته ها و باور هاي ديني در پيشگاه امام معصوم عليه السلام يا نائب ايشون براي تاييد ايشان :
يک نمونه از عرضه دين در مورد شاه عبدالعظيم حسني بوده که در پيشگاه امام معصوم عليه السلام به عرض دين ميپردازند که اين عرض دين رو براي اطلاع بيشتر مخاطبين اوردم :
عبدالعظيم حسنى فرمود: بر آقا و مولاى خود، على بن محمّد عليه السلام وارد شدم، چون نظر آن حضرت بر من افتاد، فرمود : مرحبا اى ابوالقاسم، براستى كه تو از دوستانما هستى.
عرض كردم : اى پسر پيغمبر، مىخواهم عقايد دينى خود را بر شما عرضه بدارم، اگر پسنديده باشد بر او ثابت باشم تا به لقاى خداوند برسم.
امام فرمود : بگو، اى ابوالقاسم.
عرض كردم : من معتقدم كه خدا يكى است و مانند او چيزى نيست، و از دو حدّ
ابطال و تشبيه
بي
ر
ون است، خداوند جسم و صورت و عرض و جوهر نيست، بلكه پروردگار اجسام را جسميّت داده و صورتها را تصوير فرموده، و اعراض و جواهر را آفريده است، او خداوند همه چيز و مالك و محدث اشياء است. معتقدم كه محمد (صلي ذالله عليه و آله) بنده و فرستاده او ، خاتم پيغمبران است، و پس از وى تا روز قيامت پيغمبرى نخواهد بود، شريعت وى آخرين شرايع بوده و پس از او دينى و مذهبى نخواهد آمد. عقيده من درباره امامت اين است كه امام بعد از حضرت رسول (صلي الله عليه وآله) اميرالمؤمنين على بن ابىطالب(عليه السلام) است، بعد از او حسن، پس از وى حسين و على بن الحسين و محمّد بن على و جعفر بن محمّد و موسى بن جعفر و على بن موسى و محمّد بن على و سپس شما.
در اين هنگام حضرت هادى(عليه السلام) فرمود: پس از من فرزندم حسن امام است، ليكن مردم درباره امام بعد از او چه خواهند كرد؟
عرض كردم: اى مولاى من، مگر آن چگونه است؟
فرمود: امام بعد از فرزندم حسن شخصش ديده نمىشود و اسمش در زبانها جارى نمىگردد تا خروج كند و زمين را از عدل و داد پر كند، همان طور كه از ظلم و ستم پر شده باشد.
عرض كردم: به اين امام غائب هم معتقد شدم و اكنون مىگويم: دوست آنان دوست خدا و دشمن ايشان دشمن خدا است، طاعت آنان طاعت پروردگار و معصيت و نافرمانى از آنها موجب معصيت اوست.
من عقيده دارم كه معراج و پرسش در قبر و هم چنين بهشت و دوزخ و صراط و ميزان حقاند، و روز قيامت خواهد آمد و در وجود آن شكى نيست، و خداوند همه مردگان را زنده خواهد كرد و نيز عقيده دارم كه واجبات بعد از اعتقاد به ولايت و امامت عبارتاند از: نماز، زكات، روزه، حج، جهاد، امر به معروف و نهى از منكر.
در اين هنگام حضرت هادى (عليه السلام) فرمود: اى ابوالقاسم، به خدا سوگند اينها دين خداست كه براى بندگانش برگزيده است، بر اين عقيده ثابت باش. خداوند تو را به همين طريق در زندگى دنيا و آخرت پايدار بدارد.
پيامبر صلي الله عليه و آله وسلم ميفرمايد:
من از مومن نمي
ترسم چون دينش حفظش ميکند و ترس من از کافر هم نيست چون کفرش نابودش ميکنه من از منافق ميترسم که با استدلالهاي غلط مردم را گمراه ميکنند.

LinkBack URL
About LinkBacks