+ پاسخ به موضوع
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 2 , از مجموع 2

موضوع: عرضه دين چيست ؟

HRG
    HRG آنلاین نیست.
    کاربر ویژه HRG HRG آواتار ها
    سپاس ها
    0
    سپاس شده 2 در 2 پست

عرضه دين چيست ؟

عرضه دين عبارتست از بيان دانسته ها و باور هاي ديني در پيشگاه امام معصوم عليه السلام يا نائب ايشون براي تاييد ايشان :

يک نمونه از عرضه دين در مورد شاه عبدالعظيم حسني بوده که در پيشگاه امام معصوم عليه السلام به عرض دين ميپردازند که اين عرض دين رو براي اطلاع بيشتر مخاطبين اوردم :

عبدالعظيم حسنى فرمود: بر آقا و مولاى خود، على بن محمّد عليه السلام وارد شدم، چون نظر آن حضرت بر من افتاد، فرمود : مرحبا اى ابوالقاسم، براستى كه تو از دوستانما هستى.

عرض كردم : اى پسر پيغمبر، مى‏خواهم عقايد دينى خود را بر شما عرضه بدارم، اگر پسنديده باشد بر او ثابت باشم تا به لقاى خداوند برسم.

امام فرمود : بگو، اى ابوالقاسم.

عرض كردم : من معتقدم كه خدا يكى است و مانند او چيزى نيست، و از دو حدّ

ابطال و تشبيه

بي

ر
    ون است، خداوند جسم و صورت و عرض و جوهر نيست، بلكه پروردگار اجسام را جسميّت داده و صورت‏ها را تصوير فرموده، و اعراض و جواهر را آفريده است، او خداوند همه چيز و مالك و محدث اشياء است. معتقدم كه محمد (صلي ذالله عليه و آله) بنده و فرستاده او ، خاتم پيغمبران است، و پس از وى تا روز قيامت پيغمبرى نخواهد بود، شريعت وى آخرين شرايع بوده و پس از او دينى و مذهبى نخواهد آمد. عقيده من درباره امامت اين است كه امام بعد از حضرت رسول (صلي الله عليه وآله) اميرالمؤمنين على بن ابى‏طالب(عليه السلام) است، بعد از او حسن، پس از وى حسين و على بن الحسين و محمّد بن على و جعفر بن محمّد و موسى بن جعفر و على بن موسى و محمّد بن على و سپس شما.

در اين هنگام حضرت هادى(عليه السلام) فرمود: پس از من فرزندم حسن امام است، ليكن مردم درباره امام بعد از او چه خواهند كرد؟

عرض كردم: اى مولاى من، مگر آن چگونه است؟

فرمود: امام بعد از فرزندم حسن شخصش ديده نمى‏شود و اسمش در زبانها جارى نمى‏گردد تا خروج كند و زمين را از عدل و داد پر كند، همان طور كه از ظلم و ستم پر شده باشد.

عرض كردم: به اين امام غائب هم معتقد شدم و اكنون مى‏گويم: دوست آنان دوست خدا و دشمن ايشان دشمن خدا است، طاعت آنان طاعت پروردگار و معصيت و نافرمانى از آنها موجب معصيت اوست.

من عقيده دارم كه معراج و پرسش در قبر و هم چنين بهشت و دوزخ و صراط و ميزان حق‏اند، و روز قيامت خواهد آمد و در وجود آن شكى نيست، و خداوند همه مردگان را زنده خواهد كرد و نيز عقيده دارم كه واجبات بعد از اعتقاد به ولايت و امامت عبارت‏اند از: نماز، زكات، روزه، حج، جهاد، امر به معروف و نهى از منكر.

در اين هنگام حضرت هادى (عليه السلام) فرمود: اى ابوالقاسم، به خدا سوگند اينها دين خداست كه براى بندگانش برگزيده است، بر اين عقيده ثابت باش. خداوند تو را به همين طريق در زندگى دنيا و آخرت پايدار بدارد.

پيامبر صلي الله عليه و آله وسلم ميفرمايد:

من از مومن نمي
    ترسم چون دينش حفظش ميکند و ترس من از کافر هم نيست چون کفرش نابودش ميکنه من از منافق ميترسم که با استدلالهاي غلط مردم را گمراه ميکنند.

[برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]? -+- [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید] -+- [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]/[برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید][برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید][برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]

HRG
    HRG آنلاین نیست.
    کاربر ویژه HRG HRG آواتار ها
    سپاس ها
    0
    سپاس شده 2 در 2 پست

Re: عرضه دين چيست ؟

راه علم در زمان غيبت كبراي امام معصوم عليه السلام تقريبا بسته است ، اما راه علمي همواره باز است .

به طور مختصر توضيح اينكه : اگر مراد از علم معناي فلسفي باشد ، يعني هيچ گونه احتمال خلاف در آن نباشد، تنها راه علم، فقط ضروريات و متواترات و مسلمات فقهي خواهد بود، در اين صورت راه علم به بيشتر احكام شرعي بسته است ، اما راه علمي (يعني ظني كه دليل قطعي بر اعتبار آن وجود دارد) مانند احاديث، اجماعها ، شهرتها، سيره و ديگر موارد، براي شناخت احكام باز است و درموارد نبودن آنها نيز به اصول عمليه مراجعه مي شود . بنابراين راه شناخت احكام بسته نيست .

و در مورد عقايد نيز راه عرضه باز است، عقايد مي تواند به قرآن و احاديث قطعي الصدور و سيره ائمه عليهم السلام عرضه شود.
    [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]? -+- [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید] -+- [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]/[برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید][برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید][برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]

+ پاسخ به موضوع

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کاربران خواننده این موضوع : 0

فعالیت :(نمایش - خوانندگان)

There are no names to display.